Trekwww.lakastipp.huDuna TV

KlubRádió Hirdetési árak

Ingatlan hírek


2 év után visszaesett a magyar ingatlanpiac2013 decembere óta folyamatosan nőttek az előző év azonos időszakához képest a magyar ingatlanpiac tranzakciói. Ez a 24 hónapos tendencia most januárban megtört.

8961 ingatlan adásvétele történt 2016 januárjában, ami szűk egy százalékkal kevesebb a 2015-ös év első havi adatnál, közölte a Duna House.

Az ingatlanközvetítő hálózat statisztikái szerint ugyan már tavaly októbertől inkább csak stagnál a piac, de konkrét visszaesésre, még ha az minimális mértékű is, csak most januárban került sor.

Ezzel a 12 havi, vagyis évesített gördülő tranzakciószám továbbra is 135 ezer felett maradt.

Az adásvételszám visszaesése ellenére a DH-nál regisztrált vásárolni szándékozók száma azonban körülbelül 10 százalékkal nagyobb volt a tavalyinál, ami feltehetően a megváltozott támogatási környezetnek tudható be.

Az új CSOK feltételek és állami hozzájárulások rendszere várhatóan jelentősen befolyásolja majd az idei forgalmat. A fellendülés előtt álló újlakás piac kivárást okozhat, de ezzel egyidőben a használtlakás vásárlás megnövekedett támogatási rendszere segíti a piacra lépést. Hogy melyik hatás lesz erősebb, az a következő hónapokban dőlhet el, vélekedik a DH közleménye.

A hír forrása:
mfor.hu

2016.02.02. 11:36:49

  • DUNAHOLDING Informatikai Stúdió Kft.
  • Tel: 477-9700
  • Budapest 1083 Füvészkert u. 8.
  • Web: www.dis.hu
  • E-mail: info@ingatlanfoglalo.hu